
Bahan-bahan

- 1 bungkus (350g) Biskut Marie
- Setengah buku butter
- 2 biji telur
- 1 cawan serbuk koko*
- 1/2 cawan milo*
- 1 cawan air
- 3/4 cawan gula
** Jika ingin rasa cokelat yg kuat, guna 1 cawan koko+1/2 cwn milo. **Jika ingin rasa yang agak ringan, guna 1 cawan milo+1/2 cawan koko
Cara-cara
- Patah-patahkan biskut
- Masukkan campurkan koko,milo,air dan gula ke dalam periuk. Masakkan/panaskan dengan api sederhana, kacaukan sehingga semua sebatian tersebut larut.
- Masukkan butter, kacau sehingga butter cair.
- Kecilkan api, masukkan telur, kacau sampai agak pekat (lebih kurang 30 saat). Padamkan api.
- Masukkan pula biskut yang telah dipatahkan tadi. Kacau sampai semua biskut diselaputi dengan bahan yang dimasak.
- Masukkan ke dalam bekas untuk disejukkan dalam peti sejuk.
- Potong dan hidangkan
Selamat Mencuba
No comments:
Post a Comment